FC Metaloglobus București devine în premieră lider în liga a 2-a de fotbal după 9 etape scurse din actuala stagiune, iar planurile mărețe nu se opresc aici.

Gruparea din Pantelimon a reușit să spargă gheața și să câștige pe teren propriu pentru prima dată în acest sezon. Elevii lui Gabi Manu s-au impus cu 2-1 în fața lui Csikszereda Miercurea Ciuc la capătul unui meci plin de suspans.

Scorul a fost deschis chiar în minutul 1 al partidei prin autogolul lui David Bor care a și încheiat partida prematur la aceeași fază, suferind o accidentare gravă la cap după o coliziune cu propriul portar. Jucătorul lui Miercurea Ciuc a fost preluat de ambulanță și transportat la spitalul Sf. Pantelimon pentru investigații suplimentare.

Jocul a continuat sub semnul echilibrului, iar în minutul 74 oaspeții au reușit egalarea printr-un șut norocos, ușor deviat, al lui Levente Bara.

Metaloglobus nu a depus armele, iar presiunea exercitată de actualul lider al ligii secunde a dat roade în minutul 88 când Claudiu Herea a reușit golul victoriei printr-un șut senzațional care a trimis balonul în vinclu.

Încă de când am semnat cu Metaloglobus am declarat că vreau să scriu istorie la acest club, chiar dacă inițial, multora li s-a părut o glumă. Deja ceea ce am realizat până acum este fără precedent în istoria clubului, dar obiectivul meu nu se rezumă doar la 9 etape!

Chiar dacă jocul de astăzi a fost unul modest (nu mă feresc să recunosc acest aspect) diferența am făcut-o la capitolul mental. Chiar dacă am condus din minutul 1 și am fost egalați cu un sfert de oră înainte de final, meciul are 90 de minute, iar băieții au demonstrat că au tăria psihică ce caracterizează echipele mari de a lupta până la ultimul fluier.”Gabi Manu, antrenor Metaloglobus București

Metaloglobus este lider după 9 etape cu 19 puncte obținute în urma a 5 victorii și 4 rezultate de egalitate, fiind neînvinsă în actualul sezon al competiției. În runda următoare, bucureștenii se vor deplasa la Călărași pentru partida cu Dunărea din localitate, meci contând pentru etapa cu numărul 10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.