Start ratat pentru Dinamo în Europa

0

Dinamo București a debutat marți seară în EHF European League, însă a pierdut partida cu Sporting Lisabona, scor 25-27 (15-16). „Câinii” au evoluat slab, așa cum a afirmat și căpitanul Dan Savenco la finalul întâlnirii.

Fără trei jucători, infectați cu COVID-19, dar și fără antrenorul Constantin Ștefan pe bancă, Dinamo a pierdut primul meci european al sezonului, cu Sporting Lisabona.

Totuși, Dinamo a părut să fie în control, cel puțin până pe finalul primei reprize. Bannour și Kuduz și-au arătat valoarea încă o dată, iar „câinii” mergeau la +3 de trei ori: 10-7, 12-9 și 13-10. Doar că ceva s-a rupt în jocul lui Dinamo, Heidarirad n-a prins o zi grozavă, și în ciuda faptului că nici Sporting n-a evoluat fantastic, meciul s-a reechilibrat. A fost 15-16 la pauză, un rezultat oarecum surprinzător la cum arătaseră primele 22 de minute.

Dinamo nu a avut însă reacție după pauză, Sporting a prins curaj, iar lucrurile au scăpat oarecum de sub control. A venit rândul lusitanilor să meargă la +3, dar Dinamo a profitat de o dublă superioritate și a trecut în avantaj, 24-23. Au fost doar câteva minute de sclipire, pentru că Sporting a profitat și ea de doi oameni în plus și au revenit la +3, 24-27, cu două minute rămase din meci. S-a terminat 25-27, iar „câinii” pierd prima oară acasă după 20 de luni! „Au fost mai buni în seara asta. Nu am fost pregătiți la ora meciului, din punctul meu de vedere e cel mai slab meci al nostru din ultimii doi ani! Dacă am fi câștigat acest meci, ne păcăleam singuri!”, a fost concluzia lui Dan Savenco.

Dinamo București-Sporting Lisabona 25-27 (15-16)
Dinamo București: Heidarirad (3 intervenții), Missaoui (6 intervenții) (portari), Ghionea 8 goluri, Bannour 5, Kuduz 4, Asoltanei 3, Bizău 3, Vujic 1, Shebib 1, Savenco, Humet, Szasz, Negru, Mousavi, Hebo
Sporting Lisabona: Gaspar (11 intervenții), Cudic (o intervenție) (portari), Valdez 6 goluri, Ruesga 5, Marzo 4, Schongarth 3, Djukic 3, Salvador 3, Rocha 1, Doroshchuk 1, Bingo 1, Roque, Tavares, Ribeiro, Clarac
Aruncări de la 7m: 6/5, respectiv 3/1
Eliminări: Ghionea, Savenco, Mousavi, respectiv Valdez, Salvador, Doroshchuk

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.