Jucătoarea română Cristina Neagu, declarată în trei rânduri cea mai bună handbalistă a lumii, a fost nominalizată din nou de Federaţia Internaţională de handbal (IHF) la acest titlu, potrivit site-ului forului mondial.

O comisie formată din experţi şi antrenori ai echipei naţionale au votat propunerile pentru acest trofeu, la masculin şi feminin, acum urmând ca propunerile să fie votate de reprezentanţii presei şi de iubitorii handbalului.

Neagu, laureată a anchetei în 2010, 2015 şi 2016, ”considerată una dintre cele mai bune handbaliste din istorie”, potrivit IHF, a fost inclusă anul trecut în echipa ideală a Ligii Campionilor, pe când juca la Buducnost Podgorica.

Contracandidatele Cristinei Neagu sunt Nora Mork, Stine Bredal Oftedal (ambele din Norvegia), Isabelle Gullden (Suedia) şi Nycke Groot (Olanda).

Suedeza Isabelle Gullden este conducătoarea de joc a campioanei României, CSM Bucureşti, clasată pe locul al treilea la ediţia trecută a Ligii Campionilor, scrie Agerpres.

La masculin, au fost nominalizaţi Sander Sagosen (Norvegia), Nikola Karabatic (Franţa), Luka Cindric (Croaţia), Domagoj Duvnjak (Croaţia) şi Andy Schmid (Elveţia).

Foto: sportpictures.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.