Cristina Vărzaru (35 de ani), legitimată la CSM București, nu mai ia în calcul o eventuală revenire la echipa națională, chiar dacă evoluțiile ei de la echipa de club o recomandă spre selecționare.

Returul barajului pentru accederea la CM de handbal feminin, dintre România și Serbia, se va disputa sâmbătă, de la ora 17:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1.

”Am fost întrebată şi înaintea meciului cu Serbia dacă vreau să revin la naţională, dar sunt de atâta timp în afara lotului naţional încât revenirea mea la naţională ar însemna să-l scoatem pe Tutankhamon din morţi.

Chiar dacă eu mai joc şi cred că o fac bine, am o viaţă spre care mă îndrept. Facultatea are un program pe care trebuie să-l respect şi viaţa pe care o am acum nu o văd modificată sub nicio formă, chiar dacă e vorba de lotul naţional”, a spus Vărzaru.

Referitor la partida cu Serbia din barajul pentru calificarea la turneul final al CM 2015, al cărui retur se va juca sâmbătă, 13 iunie, de la ora 17:00, la Cluj, ÎN DIRECT la Digi Sport , Vărzaru a spus că nu se aştepta ca România să câştige la o diferenţă atât de mare

”Am văzut meciul cu Serbia. Serbia nu a venit cu toată echipa, era clar că nu se va pune problema calificării. Nu mă aşteptam însă să câştigăm aşa categoric, mă bucur că fetele au făcut-o. Sunt convinsă că returul va fi o formalitate.

Nu cred că fetele vor fi mai liniştite, fetele vor să demonstreze că îşi merită locul în naţională. Meciul va fi la fel de bun ca şi cel din Serbia. E nevoie de timp să schimbi ceva la echipa naţională, e nevoie de o bancă lungă, mai ales la turneele lungi. E greu de spus dacă reuşim să ne calificăm la Jocurile Olimpice, depindem de turneul din Danemarca de la sfârşitul anului.”

Naţionala de handbal feminin a României a învins, sâmbătă, la Kraljevo, vicecampioana mondială Serbia, cu scorul de 32-26 (17-13), în manşa tur a barajului pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din 2015. Partida retur este programată în 13 iunie, la Cluj-Napoca, în noua Sală Polivalentă din oraş, de 7.200 de locuri.

Vărzaru a participat marţi dimineaţă a o acţiune la Liceul ”I.L. Caragiale”, din Capitală, unde le-a vorbit elevilor de gimnaziu despre importanţa sportului şi le-a prezentat principalele momente din cariera sa. Ea a afirmat că îşi doreşte să câştige Liga Campionilor cu o echipă românească.

De trei ori câştigătoare a Ligii Campionilor cu echipa daneză Viborg HK, Vărzaru le-a spus copiilor că de trei ani se gândeşte la faptul că viitorul sezon este ultimul din cariera sa, precizând însă că va continua atât timp cât se va simţi bine. La finaul carierei, handbalista îşi doreşte să devină antrenoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.