Echipa de handbal Corona a plecat sîmbătă în cantonament în staţiunea Olimp
• „Vor fi zece zile în care vom pune bazele pregătirii fizice“, a spus Bogdan Burcea, antrenorul Coronei

Perioada de vară este, fără doar şi poate, cea care îi solicită cel mai tare pe sportivi, pentru că în ea se pun bazele pregătirii fizice care trebuie să ţină tot campionatul. Excepţie nu fac nici handbalistele Coronei care de sîmbătă se află în stagiu centralizat la malul mării, acolo unde îşi încep antrenamentele dis-de-dimineaţă, la puţin timp după răsăritul soarelui. Din cantonament lipsesc Adriana Ţăcălie şi Dana Raţiu, aflate în program de recuperare după accidentări, şi cele şapte junioare de la Corona (Daciana Hosu, Sorina Tîrcă, Ana Berbece, Daria Bucur, Cristina Creţu, Claudia Lăcătuş şi Ana Lopătaru), care participă alături de naţionala de junioare a României la FOTE (Georgia) şi Campionatul European (Macedonia).

Mulţumit de implicarea jucătoarelor

Chiar dacă în această perioadă este nevoit să conducă nişte şedinţe de pregătire mai grele, antrenorul principal al echipei Corona, Bogdan Burcea, este convins că, în campionat, jucătoarelor le va fi mult mai uşor. „Urmează o perioadă de zece zile la malul mării, în care vom pune accentul mai mult pe acumularea fizică, un aspect extrem de important avînd în vedere că urmează o vară plină de jocuri amicale şi apoi un sezon extrem de dificil în care nu ne putem permite prea mulţi paşi greşiţi. Aşa cum se ştie, în acest sezon, sistemul competiţional va fi schimbat faţă de anul trecut, şi jucîndu-se doar tur-retur nu mai ai posibilitatea de a-ţi repara greşelile făcute. Nu va fi uşor, fiecare echipă va dori să se claseze cît mai bine, dar sînt optimist, avem o echipă nouă în care avem cu toţii încredere, fetele răspund bine la pregătire şi sînt convins că după perioada de zece zile de la mare, lucrurile vor sta şi mai bine din punct de vedere fizic“, a spus tehnicianul Coronei.

Trei turnee amicale

După cantonamentul de la mare, Corona va începe seria jocurilor amicale, primul meci de verificare fiind programat în data de 1 august, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi“ în compania echipei CSM Cisnădie. În perioada 6-7 august, braşovencele vor participa la un turneu la Cluj, acolo unde participă şi Universitatea Craiova, HCM Rîmnicu Vîlcea, CSM Ploieşti, CSM Bistriţa, Universitatea Cluj şi Corona. Peste o săptămînă (14-15 august), Corona organizează pe teren propriu un patrulater la care vor mai participa Universitatea Cluj, Dunărea Brăila, HCM Rîmnicu Vîlcea şi Corona. Înaintea cu doar cîteva zile de startul în noul sezon, în perioada 20-23 august, echipa antrenată de Bogdan Burcea şi Dumitru Berbece va participa la „Bucharest Trophy“, alături de echipe de top din Europa: Buducnost, Vardar Skopje, Rostov Don, HCM Baia Mare, Corona, CSM Bucureşti. În altă ordine de idei, din 15 august la pregătirea echipei se va alătura şi Adriana Ţăcălie, jucătoare care a stat departe de teren din cauza operaţiei de la umăr. Interul Coronei s-a accidentat în iarna lui 2014, la Campionatul European.

 

sursa text: www.monitorulexpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.