Romania s-a calificat in semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin, dupa o victorie uriasa in fata Danemarcei, tara gazda, scor 31-30, dupa 2 reprize de prelungiri.
Romania a inceput perfect cu 2-0, dupa golurile marcate de Manea si Elisei. Dupa primele 10 minute, scorul era egal, 4-4, dupa ce danezele au echilibrat partida si au inceput sa gaseasca o cale spre poarta Paulei Ungureanu, in zi mare si azi totusi.

Ne-am dus apoi iarasi la 2 goluri, 6-4, dar a venit o inferioritate numerica, dupa eliminarea lui Gabi Szucz si danezele s-au apropiat din nou.

S-a mers mult timp apoi cap la cap, pana la 10-10 mai exact, pentru Romania sa aiba un finis de repriza fabulos, in care a marcat de 3 ori, ducand scorul la 13-10 la jumatatea partidei.

De remarcat din nou Cristina Neagu, care si-a adus un imens aport cu cele 6 goluri marcate. De remarcat si Mica Bradeanu cu 3 reusite, dar si Oana Manea cu 2 goluri.

Danezele au avut un start de secund mitan fantastic, cu 3 goluri marcate, egaland imediat acel 10-13.

Fetele noastre nu au cazut totusi si au revenit, gratie aceleiasi fantastice Neagu, care ajunsese cu 20 de minute inainte de final la 10 goluri marcate, avansul nostru fiind de 2 goluri pe tabela, 19-17!

Finalul a fost unul dramatic la Herning, cu danezele egaland in ultimul minut la 27, iar cu Romania ratand in ultima secunda o aruncare de la 7 metri prin eroina Cristina Neagu, care in primele 60 de minute a marcat de 14 ori!!

Ciudat si frustrant pentru noi, in acelasi timp, este ca pentru prima data, Danemarca ne-a condus in minutul 61, 28-27, in primul minut al prelungirilor.

Totusi, prima parte de 5 minute s-a terminat in avansul nostru pe tabela, 29-28!

Romania si-a mentinut calmul si in partea secunda, reusind totusi o victorie de infarct, in ultima secunda, dupa un gol URIAS reusit de Ada Nechita, al 4-lea pentru ea la Herning.

Iata lista marcatoarelor noastre: Elisei 1, Manea 3, Neagu 15, Bradeanu 5, Buceschi 3, Nechita 4.

Romania va infrunta Norvegia in semifinala, tara nordica trecand de Muntenegru tot la un gol, 26-25.

MVP-ul partidei a fost clar Cristina Neagu, cu 15 goluri, aproape jumatate din golurile marcate noi.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.