România a încheiat Campionatul European de handbal masculin cu o victorie în fața Croației, scor 25-31. „Tricolorii” au încheiat pe locul 22 turneul final, primul la care au participat după o pauză de 28 de ani. 

România a făcut parte din grupa B la Euro 2024. A fost una dintre cele mai grele, dovadă și surpriza din clasament. Spania, campioana europeană din 2018 și 2020 a încheiat pe locul 3 și a ratat calificarea în faza următoare. Croația și Austria au avansat. România a pierdut toate cele 3 partide, dar nu s-a făcut de râs.

Nicușor Negru, autor a 9 goluri în disputa cu Croația, a tras concluziile după participarea la European.

„Din păcate nu avem experienţa necesară pentru pentru astfel de turnee. Ne trebuie mult mai multe meciuri tari în picioare şi sper să revenim curând la un Campionat European sau, de ce nu, chiar Mondial. Cred că am crescut mult în ultima vreme, dar mai avem foarte mult de muncă pentru a ajunge din nou aici şi să fim o echipă mult mai puternică. După părerea mea, cred că trebuie să fim mult mai uniţi şi să jucăm mult mai mult colectiv. Publicul a fost extraordinar, chiar dacă au fost foarte mulţi oameni din Croaţia în sală. Pe noi ne bucură foarte mult să jucăm în faţa unei săli pline”, a afirmat Negru.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.