Incepand de ieri dupa-amiaza, patru orase din Romania si Ungaria s-au transformat pentru urmatoarea saptamana in cartiere generale ale celor mai valoroase 20 de reprezentative nationale din baschetul feminine european, Timisoara, Oradea, Szombothely si Sopron urmand sa gazduiasca in perioada 11-15 iunie meciurile primei faze din Eurobasket Women 2015. Pe teritoriul tarii noastre, Franta, Cehia, Muntenegru, Ucraina si Romania se vor confrunta in Sala Sporturilor “Constantin Jude” din Timisoara, in vreme ce Grecia, Polonia, Turcia, Italia si Belarus si-au dat intalnire in Arena “Antonio Alexe” din Oradea. Ca si adversarele din grupa, cu aproximativ 48 de ore inaintea debutului intrecerilor, staff-ul tehnic al echipei nationale a Romaniei a definitivat lotul de 12 sportive, antrenorul principal Florin Nini si secunzii sai Alexandru Radu si Monika Boriga creionand formula finala tricolora care va evolua pe scena continentala.

Timisoara si Oradea au imbracat haine de sarbatoare in aceste zile, cele doua municipii de la granita de vest si nord-vest a Romaniei gazduind o parte din crema baschetului feminine european. Rand pe rand, si-au facut aparitia in Timisoara si Oradea echipe nationale de forta ale Batranului Continent, prima sosita in tara noastra fiind chiar vicecampioana olimpica si europeana en-titre Franta. Cu aproximativ 48 de ore inaintea debutului intrecerii europene, Franta, Cehia, Muntenegru, Ucraina si Romania au intrat in programul oficial de acomodare cu Sala Sporturilor “Constantin Jude” din Timisoara, care va gazdui disputele din Grupa A, in vreme ce Grecia, Polonia, Turcia, Italia si Belarus au intrat pentru prima oar ape podeaua Arenei “Antonio Alexe” din Oradea, gazda meciurilor din Grupa B.
Aflata de mai multe zile in pregatire in Timisoara, si nationala Romaniei a intrat in febra debutului celui mai important eveniment al baschetului feminin european iar staff-ul tehnic a stabilit lotul de 12 sportive care va urca pe scena Eurobasket Women 2015. A fost o decizie extrem de dificila, mai ales ca a fost luata intr-un nucleu bine inchegat, care a demonstrat in meciurile de pregatire din ultimele saptamani ca are un potential bun si ca este dominat de un adevarat spirit de echipa. In cele din urma, antrenorii Florin Nini, Alexandru Radu si Monika Boriga au anuntat ca renunta la Anca Sipos, Cristiana Cutas si Cristina Bigica, astfel ca lotul de 12 sportive care va reprezenta Romania la Eurobasket Women 2015 este format din:
1. Parau Annemarie (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
2. Cursaru Gabriela (Phoenix Galati)
3. Stoenescu Anca (CSM Targoviste)
4. Olah-Orosz Andreea (CSM Targoviste)
5. Ursu Sonia (Olimpia CSU Brasov)
6. Gabriela Marginean (Abdullah Gul University Kayseri – Turcia)
7. Pop Claudia (Gernika Bizkaia – Spania)
8. Irimia Gabriela (Olimpia CSU Brasov)
9. Stoiedin Adina (BCM Danzio Timisoara)
10. Pascalau Florina (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
11. Pavel Eliszabeth (CSU Alba Iulia)
12. Craciun Alina (BC UVG ICIM Arad)

Reamintim tuturor celor care doresc sa fie prezenti la cel mai mare eveniment baschetbalistic organizat in Romania ca biletele de intrare la meciurile de la Eurobasket Women 2015 pot fi cumparate prin reteaua Eventim, atat in magazinele partenere Orange, Vodafone, Germanos,  Domo, librariile Humanitas, Carturesti si statiile OMV, precum si pe platformawww.eventim.ro.

Pretul biletelor pentru meciurile gazduite de Timisoara si Oradea:

40 lei – pentru meciurile dintr-o singura zi din Grupa A sau din Grupa B (categoria 1)
25 lei – pentru meciurile dintr-o singura zi din Grupa A sau din Grupa B (categoria 2)
170 lei – pentru toate meciurile din Grupa A sau Grupa B (categoria 1)
110 lei – pentru toate meciurile din Grupa A sau Grupa B (categoria 2)

Dar iata si programul complet al meciurilor de la Timisoara si Oradea:

11 iunie 2015
Muntenegru – Cehia si Ucraina – Franta (de la ora 18:00, Timisoara)
Polonia – Turcia si Italia – Belarus (de la ora 18:00, Oradea)

12 iunie 2015
Cehia – Ucraina si Romania – Muntenegru (de la ora 18:00, Timisoara)
Grecia – Italia si Belarus – Polonia (de la ora 18:00, Oradea)

13 iunie 2015
Franta – Cehia si Ucraina – Romania (de la ora 18:00, Timisoara)
Polonia – Grecia si Turcia – Belarus (de la ora 18:00, Oradea)

14 iunie 2015
Muntenegru – Ucraina si Romania – Franta (de la ora 18:00, Timisoara)
Italia – Polonia si Grecia – Turcia (de la ora 18:00, Oradea)

15 iunie 2015
Franta – Muntenegru si Cehia – Romania (de la ora 18:00, Timisoara)
Belarus – Grecia si Turcia – Italia (de la ora 18:00, Oradea)

 

sursa frbaschet.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.