CUPA MONDIALA la RUGBY

ANGLIA

IOANE, IOANE !
Toata Romania astepta cu sufletul la gura intalnirea cu FRANTA. Tonul era optimist in toate declaratiile, de la antrenor, la ultimul suporter al Daco-Stejarilor ! Atmosfera senzationala pe The Stadium Queen Elizabeth Park din Londra, cu 50.000 de spectatori in tribune si peste 60 de milioane in fata televizoarelor si a aparatelor de radio !
Incepe meciul ! Emotii in ambele tabere ! Comitem prima greseala tehnica si francezii ne taxeaza prompt, transformand penalitatea: 3-0 ! Raspundem cu curaj prin actiuni aplaudate la scena deschisa, lumea crezand intr-un nou miracol, de aceasta data in regia romanilor. In minutul 28, VLAICU aduce egalarea, transformand o lovitura de pedapsa ! 3-3 si suntem peste cocosii galici, surprinsi de iuresul Daco –Stejarilor ! In minutul 30 se produce faza in care se naruie, dupa opinia mea modesta, sansa unei minuni. La actiunea ofensiva a echipei noastre, in mod cu totul inexplicabil la valoarea lui ca jucator rofesionist cu multa experienta, pilierul Paulica ION se arunca peste molul aflat in miscare si arbitrul de centru, il elimina pentru 10 minute ! De aici, se schimba totul pentru noi , in minutele 30 si 34 , incasam doua eseuri cu transformare ca dupa manual si scorul este unul mincinos, dupa aspectul jocului, dar dureros pentru noi: 17-3 ! Avem totusi forta sa ne revenim din soc si in minutul 40 , ultimul al unei reprize in care echipa ROMANIEI a jucat, timp de 30 de minute, rugby de inalta clasa, VLAICU, transforma impecabil o lovitura de pedeapsa ! Intram totusi la vestiare cu un sec, 6-17 !
GEABA VOINTA –NEMA PUTIRINTA !
Lumea ne aplauda generos, galeria noastra se aude din nou si incepe repriza a doua, una datatoare de sperante . Jucam bine,  insa francezii ne domina ca posesie a balonului si din nou, pe fondul unor greseli suparatoare-pierderea unor baloane din repuneri de la margine sau din gramada, scapari de baloane, ofsaiduri, permit francezilor sa controleze jocul, inscriind in minutele 66 si 69 doua eseuri, fara ,,sclipire,, scorul ajungand la 31-6 ! In minutul 74, izbutim ceea ce n-am reusit in prima repriza, la doar un metru de terenul de tinta al francezilor prin VLAICU, un eseu aplaudat prin Valentin URSACHE, scorul devenind 31-11! Cand mai speram intr-o minune, din nou o neatentie in aparare ne costa si francezii mai inscriu un eseu,stabilind scorul final la 38 la11, punandu-ne si bomboana pe coliva, tragand strengareste Daco-Stejarilor nostri, cusma dacica pe ochi ! Speram sa nu ne faca acelasi lucru irlandezii in partida de duminica, 27 Septembrie, pe Wembley Stadium LONDRA, la ora 18.45. Sa speram !
Tot ieri, SCOTIA a invins ,,Echipa minune,,JAPONIA cu 45-10 (12-7), dovada ca minunile tin foarte putin, iar AUSTRALIA, FIJI cu 28-13 (18-3) .
NOUA ZEELANDA a invins fara probleme NAMIBIA cu 58-14 (34-6) si este déjà calificata in faza a doua a competitiei. ARGENTINA intalneste intr-o partida de,,care pe care,, GEORGIA, iar sambata, intr-o partida care ne intereseaza direct, ITALIA intalneste CANADA.

Dragi prieteni, asa a fost sa fie ! Am tras insa o invatatura-inainte de a te arunca mai uita-te bine o data, oriunde te-ai arunca ! In rest, s-auzim de bine de la …irlandezi !
Pe curand !
Gheorghe SOANA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.