La 32 de ani, Rafael van der Vaart a ales să își continue cariera în Primera Division, unde a semnat cu nou-promovata Betis Sevilla.

Olandezul a părăsit-o pe Hamburger SV, după ce a spus în repetate rânduri că își dorește să revină în fotbalul spaniol. „Sunt foarte fericit că am ajuns la Betis, la un club mare și de tradiție. Pot să spun că pentru mine este un vis îndeplinit, deoarece familia mea trăiește foarte aproape, în Chiclana. În plus, îmi place foarte mult fotbalul spaniol. Nu mă mulțumesc cu pase decisive, vrea să înscriu cât mai multe goluri pentru Betis”.

Crescut la Ajax Amsterdam (1993-2000), Van der Vaart a jucat la echipa mare a „lăncierilor” (2000-2005), unde l-a avut coleg și căpitan pe Cristian Chivu, apoi s-a transferat la Hamburg (2005-2008), alături de care a fost eliminat de Rapid, în 2006, din optimile de finală ale Cupei UEFA.

În Spania, Van der Vaart a jucat două sezoane și la Real Madrid(2008-2010), care l-a cumpărat de la gruparea germană cu 13 milioane de euro.

De la Madrid a plecat la Tottenham (2010-2012), iar din 2012 s-a întors la Hamburg, cu care a luptat în ultimele două sezoane pentru evitarea retrogradării, nemții salvându-se de fiecare dată în urma unui baraj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.