Sorții au decis ca Astra Giurgiu să lupte pentru un loc în turul trei preliminar al Europa League contra scoțienilor de la Inverness Caledonian, fosta echipă a lui Marius Niculae.

Prima manșă este programată la 16 iulie în Scoția, iar returul la Giurgiu pe 23 iulie.

În cazul în care se va califica în turul al doilea preliminar al UEFA Europa League, FC Botoșani va juca contra celor de la Legia Varșovia.

FC Botoșani va juca în primul tur preliminar al UEFA Europa League cu FC Tskhinvali, locul patru din campionatul Georgiei. Primul meci se va disputa la 2 iulie la Botoșani, iar returul 9 iulie în deplasare.

 

Steaua  se luptă, în premieră, cu slovacii de la AS Trencin pentru un loc în turul trei preliminar al UEFA Champions League.

AS Trencin, înființat în 1992, a promovat în prima ligă în 1997, a retrogradat în liga a doua în 2007-2008, după care au revenit în primul eșalon.

Gruparea slovacă are un stadion cu o capacitate de doar 4.000 de locuri și a reușit în sezonul precedent să câștige eventul în Slovacia pentru prima dată în istorie

Primul meci se va disputa în deplasare, la 14 sau 15 iulie pentru ca returul să aibă loc la București, pe ”Arena Națională”, o săptămână mai târziu, 21 sau 22 iulie.

AS Trencin nu este un adversar chiar necunoscut românilor. În sezonul 2013-2014, Astra Giurgiu i-a eliminat pe slovaci în turul trei preliminar al UEFA Europa League. După ce au învins cu 3-1 în prima manșă, giurgiuvenii au remizat, 2 -2, în returul cu Trencin, într-un meci în care toate golurile s-au marcat în ultimele zece minute de joc și s-au calificat în play-off-ul competiției.

Vedeta echipei din Slovacia este brazilianul Jairo (23 de ani), care a marcat 13 goluri în sezonul trecut, în toate competițiile. AS Trencin se află în parteneriat cu Ajax Amsterdam, unul dintre cele mai titrate cluburi ale Europei. Lotul campioanei Slovaciei este cotat la peste 7 milioane de euro, dar nu are nici un jucător de peste 1 milion de euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.