Joi a fost o seara neagra pentru Romania, nici Astra nici Steaua n-au reusit calificarea in Europa. Sperantele cele mai mari ale romanilor s-au indreptat spre deplasarea Astrei in Olanda, acolo unde au intalnit pe cei de la Alkmaar pe care reusisera sa-i invinga in tur cu scorul de 3 la 2. Echipa lui Sumudica n-a reusit sa gestioneze scorul din tur, iar greseala flagranta a lui Lung Jr din lovitura libera a intors totul impotriva romanilor, ca mai apoi o eroare a lui Lovin la mijlocul terenului sa puna in avantaj de 2-0 pentru olandezi, intr-un meci in care Astra n-a trecut de prea multe ori de mijlocul terenului.

De cealalta parte, Steaua a facut deplasarea la Trondheim cu sanse infime de a intoarce umilinta din tur de pe teren propriu, 3-0 pentru Rosenborg. Intr-un meci pe care l-au dominat steril fara ocazii mari de poarta, stelistii au reusit o victorie de moral 1-0, remarcatii meciului fiind fanii lui Rosenborg care au cantat neincetat, pe o vreme urata.

Dupa aproximativ 11 ani, Romania ajunge sa nu mai aiba nici o echipa in grupele Europa !

Pentru Astra, Sumudica a declarat la finalul meciului ca urmeaza vremuri grele la echipa, care nu a reusit sa gestioneze programul incarcat, cu putini jucatori in lot, iar lipsa eventualelor fonduri venite de la UEFA isi va pune amprenta serios in echipa patronata de Niculae.

La Steaua, Mirel Radoi a declarat ca va ramane in continuare alaturi de echipa chiar daca, cu el la conducere, echipa a fost eliminata si din play-off-ul Champions League si din play-off-ul Europa League.

Romania spune PA Europa !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.