Marele antrenor de handbal Constantin ”Pilică” Popescu, cu trei titluri mondiale în palmares (1956, 1960, 1962) şi cu o contribuţie imensă la istoria scrisă a handbalului românesc, a încetat din viaţă vineri dimineaţă la vârsta de 90 ani, a anunţat Federaţia Română de Handbal.

”Primul Antrenor Emerit din istoria handbalului românesc, cu trei titluri mondiale în palmares (1956, 1960, 1962), unul de vicecampioane (1973) şi cea mai buna performanţă a handbalului feminin la Jocurile Olimpice până în prezent (locul 4), nea Pilică, aşa cum îi spune lumea din sportul pe care l-a iubit şi pentru care a stat întotdeauna demn, a contribuit imens şi la istoria scrisa a handbalului, fiind autorul volumelor ‘Istoria handbalului românesc’, Biblia de statistică şi performanţă sportivă a echipelor naţionale, cluburilor şi sportivilor din handbal”, se arată în comunicatul FRH.

În 1960, lui Constantin Popescu i s-a conferit titlul de ”Maestru Emerit al Sportului” pentru medaliile de aur de obţinute la Campionatele Mondiale în 11 jucătoare din 1956 şi 1960.

În anul 2000, Constantin Popescu a primit Crucea naţionala Serviciul Credincios Clasa a II-a, conferită de preşedintele Emil Constantinescu prin Decretul nr. 563 din 1 decembrie 2000, ”pentru obţinerea unor rezultate sportive deosebite”.

În semn de înalta preţuire şi adânc regret, Federaţia Româna de Handbal anunţă că toate meciurile din competiţiile interne programate în perioada 2-11 noiembrie vor începe cu un moment de reculegere.

Foto: puterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here