Ieri, 06.08.2015, in sala Rapid a inceput “Cupa Bucuresti” handbal masculin. La aceasta competitie participa urmatoarele echipe impartite in doua grupe: Steaua, Dinamo si HC Vaslui in grupa A , CSM Bucuresti, Energia Tg Jiu si HC Odorhei in grupa B.

Competitia a debutat cu derby-ul Steaua – Dinamo, prefatand parca duelul fotbalistic dintre cele 2 combatante de la sfarsitul acestei sapatamani. Spre deosebire de fotbal unde Steaua domina Dinamo in ultimii ani, la handbal situatia sta invers. In timp ce “militarii” abia au scapat de retrogadarea din Liga Nationala, Dinamo a pierdut greu lupta pentru primul loc. Un lucru imbucurator pentru aceasta partida a fost fair-play-ul aratat de jucatorii celor doua echipe, poate si caracterul amical al turneului contand in aceasta atitudine.

Elevii lui Eliodor Voica au condus ostilitatile cu exceptia primelor doua minute, cand Steaua a deschis scorul. A urmat un joc foarte bun al alb-rosilor, condusi excelent in teren de interul stanga Ibrahima Diaw, care au dominat partida autoritar, chiar si in momentele in care jucau cu un jucator mai putin.

Scorul la pauza, 18-11 a fost limitat doar de interventiile extraordinare ale portarului stelist.In a doua repriza, Dinamo nu a parut sa forteze foarte mult, reusind totodata sa isi pastreze un avans considerabil pe tabela de marcaj. Scor final 34-25, un bun antrenament pentru echipa din Stefan cel Mare si mai multe intrebari pentru antrenorul Stelei , Viorel Mazilu.

 

Daca la primul joc se putea observa caracterul amical al competitiei, nu acelasi lucru putem spune si despre cea de-a doua partida a zilei , disputata intre CSM Bucuresti si Energia Tg. Jiu. “Tigrii” nu au uitat eliminarea suferita in Cupa Romaniei in fata gorjenilor, bucurestenii parand foarte hotarati inca de la incalzire sa castige aceasta partida ca o palida alinare.

Astfel, sub privirile mai multor glorii ale handbalului masculin din anii ’70, cele doua echipe au oferit un meci foarte incrancenat (dovada fiind cartonasul rosu incasat de Novanc) dar nu au lipsit nici fazele spectaculoase. Rezultatul de la pauza, 18-18, sta marturie despre echilibrul dintre cele doua echipe. Partea secunda a stat sub acelasi semn al echilibrului, nici o echipa nereusind sa se distanteze pe tabela de marcaj. Totusi, spre finalul meciului, CSM-ul a fost mai lucida si a reusit sa fructifice mai multe situatii de gol, in timp ce gorjenii au ratat destul de mult-un rol in aceste ratari avandu-l si portarul bucurestenilor, care a prins o zi buna.La final, scorul a fost 35-28, cu CSM-ul aratandu-si intentia clara de a castiga aceasta competitie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.