Liga Zimbrilor s-a reluat astăzi, la Sfântu Gheorghe, cu etapa a patra.

Fără trei jucători importanți, Tudor Bodea, depistat pozitiv cu COVID-19, Ante Kuduz și Mamdouh Shebib, ambii accidentați, Dinamo a trecut de Potaissa Turda cu 28-25 în primul meci de la Sfântu Gheorghe. A fost un meci în care Dinamo a condus aproape în permanență, însă acest aspect s-a datorat și multor greșeli făcute de turdeni. Ardelenii au reușit doar să egaleze pe alocuri, însă n-au putut emite pretenții la un rezultat pozitiv duminică dimineață.

Leo Renaud a adus un punct lui HC Buzău, transformând o aruncare de la șapte metri în ultima secundă a meciului cu CSA Steaua, încheiată 28-28. A fost un meci interesant între cele două echipe, Steaua a condus 45 de minute și părea că are situația sub control, însă buzoienii au reușit să revină de la 18-23 și să preia conducerea pe final, 27-25. Au urmat însă trei goluri legate ale steliștilor, prin Georgescu, Roșu și Milosevic, însă la ultima acțiune a partidei Esteki a fost faultat de Georgescu și a Buzăul a beneficiat de o aruncare de la șapte metri. Renaud, cel mai bun marcator al Buzăului astăzi, a aruncat sub transversală și a adus, așa cum spuneam, un punct echipei sale.

HC Dobrogea Sud își păstrează procentajul de 100%, după ce a învins pe CSM București cu 30-27. A fost un meci bun în multe momente, o primă repriză în care bucureștenii au condus în mare parte, dar acest aspect s-a datorat prestației fantastice a lui Raul Nantes, marcator a nouă goluri. După pauză, Constanța s-a apărat ceva mai bine, iar în aceste condiții băieții lui Djordje Cirkovic au preluat conducerea, s-au desprins la un maxim de +5, 28-23 și 29-24 și s-au impus la final meritat.

CSM Vaslui a bifat primul succes stagional, 26-23 cu CSM Făgăraș, într-un meci în care brașovenii nu s-au bazat pe mai mulți jucători importanți. Ex-iugoslavii Lazic și Lasica nu au încă drept de joc, Bologa și Cotinghiu au fost depistați pozitiv cu COVID-19, iar opțiunile lui Raul Fotonea s-au limitat serios. În schimb, Alin Bondar i-a avut la dispoziție pe străinii Kasatkin și Krivokapic, chiar dacă aceștia nu și-au trecut numele pe lista marcatorilor. A fost o partidă echilibrată, decisă în ultimele zece minute. Vasluienii au fost mai pragmatici pe final, în condițiile în care în minutul 52 tabela indica egalitate la 22.

Dunărea Călărași a învins pe CSM Reșița, 31-21, după un meci pe care l-a controlat în totalitate. Pentru călărășeni a debutat portarul Artsem Padasinau, care și-a trecut în cont 9 intervenții, în timp ce la bănățeni a evoluat prima oară pivotul sârb Vladimir Jevtic.

CSM Focșani a învins pe CSU Suceava 26-19 și a bifat al doilea succes stagional. A fost o primă repriză cu puține reușite, pe care focșănenii au terminat-o în avantaj, 10-7, iar echilibrul s-a rupt imediat după pauză. Suceava a marcat doar de două ori în prima jumătate a reprizei a doua, iar focșănenii au rezolvat soarta meciului în acest interval. Cu șase goluri, Filip Marjanovic a fost cel mai bun marcator al partidei.

CSM Botoșani și CSM Bacău nu iau startul la primele partide din acest turneu, din cauza cazurilor de COVID-19 din cele două tabere, și vor pierde întâlnirile cu 0-10. Aceștia s-ar putea deplasa însă la Sfântu Gheorghe zilele următoare, dacă prezintă teste negative și pot înscrie 9 jucători pe raportul de joc.

Rezultatele etapei:
Potaissa Turda-Dinamo București 26-29 (13-14)
HC Buzău-CSA Steaua București 28-28 (13-17)
CSM București-HC Dobrogea Sud Constanța 27-30 (14-15)
CSM Vaslui-CSM Făgăraș 26-23 (12-13)
CSM Focșani-CSU Suceava 26-19 (10-7)
CSM Reșița-AHC Dunărea Călărași 21-31 (8-14)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.