Ieri 14 iulie 2015, a avut loc reunirea echipei de handbal Corona Braşov. La Sala Sporturilor „D.P Colibaşi“ s-au prezentat 23 de jucătoare şi staff-ul tehnic.

Lot Corona 2015 – 2016
Denisa Dedu, Ana Maria Mârcă, Daciana Hosu (portar  – junioara care se va antrena permanent cu echipa mare) – Camelia Hotea, Nicoleta Dincă, Cristina Zamfir, Carmen Cartaş, Adriana Ţăcălie, Mihaela Briscan, Andreea Pricopi, Georgiana Ciuciulete, Daniela Raţiu, Oana Bondar, Anişoara Marcu, Marilena Burghel, Laura Chiper, Cristina Creţu (extremă stânga – junioara care se va antrena permanent cu echipa mare), Iulia Tăbăcaru (centru/inter – junioara care se va antrena permanent cu echipa mare);
+
Junioare care se vor pregăti la senioare în functie de programul ambelor echipe, Corona şi Corona junioare II: Sorina Tîrcă (inter stâng), Ana Maria Berbece (extremă dreapta), Daria Bucur (inter dreapta), Ana Lopătaru (extremă stângă), Claudia Lăcătuş  (pivot).

Declaraţii:
Bogdan Burcea, antrenor principal Corona:
„Sunt mulţumit şi optimist la această reunire. Am adus jucătoare importante, iar asta mă face să fiu aşa. Georgiana Ciuciulete este o jucătoare importantă care cu siguranţă va fi una dintre piesele de bază ale echipei. De Carmen Cartaş ce ar mai fi de spus, în afara faptului că este o jucătoare foarte cunoscută în liga naţională şi că are multă experienţă care va fi extrem de benefică echipei. Ani Marcu este o handbalistă cu istoric la Corona şi care mereu a fost cu sufletul alături de această echipă. De asemenea, vom avea şi junioarele alături de noi, jucătoare pe care trebuie să le creştem cu grijă. Una peste alta, avem un lot cu care ne vom bate meci de meci pentru a ieşi de pe teren învingători. Sper ca fetele să înţeleagă că avem un nume de apărat şi că trebuie să dăm tot pe teren pentru ca la final lucrurile să iasă aşa cum ne dorim cu toţii. Ţin să le mulţumesc din suflet celor care au jucat pentru Corona dar care acum evoluează la alte echipe, însă deşi ne rămân în suflet, în teren vom face tot posibilul să le învingem“.

„În acest sezon nu mai avem play-off şi play-out ca să avem şansa de a repara o greşeală aşa că e nevoie de atenţie maximă şi de determinare de la un capăt la altul. Nu trebuie să facem o comparaţie între ce a fost anul trecut şi ce este acum pentru că şi atunci dar şi acum principală trebuie să fie forţa grupului. Acesta trebuie să fie principalul nostru obiectiv, să facem o echipă unită şi echilibrată. Cu siguranţă noi vom încerca să obţinem un loc cît mai bun. Acum dacă va fi locul 1 sau locul 5 vom vedea. Însă e clar că ne propunem ce e mai bun“.

„Chiar dacă vom avea în lot trei junioare permanent şi alte cinci în fincţie de programul de la echipa de junioare, nu trebuie să existe probleme. Trebuie să facem totul pentru ca fiecare jucătoare să îşi găsească locul ei în echipă. După cum se vede deja, avem la Braşov un centru de junioare extrem de puternic, care a dat deja nişte jucătoare de mare perspectivă echipei mari. Nu trebuie să ne sperie faptul că sunt tinere pentru că dacă e să luăm istoricul ligii naţionale vom vedea că jucătoare cu nume mari şi-au făcut debutul la această vârstă, iar acum sunt nişte valori care nu pot fi contestate. De altfel, chiar şi Cami Hotea a debutat la 16 ani, iar acum uitaţi-vă la ea…“.

Camelia Hotea (căpitanul de echipă al Coronei): Preiau ştafeta de la Aurelia Brădeanu şi realizez importanţa acestui statut în echipă. Suntem în faţa unui an nou, un an greu în care trebuie să dăm totul pentru a ajunge acolo unde ne dorim. Am mare încredere în echipă, avem în lot jucătoare inteligente şi dispuse la sacrificiu, iar asta îmi dă speranţe că va fi bine. Trebuie să demonstrăm că şi «Handbal 100% românesc» poate face performanţă“.
* Al doilea căpitan al echipei Corona va fi Cristina Zamfir.

Georgiana Ciuciulete: „Mă bucur foarte tare că sunt aici, că am ajuns la o echipă care aderă la performanţă. Voi face totul pentru a ajuta pentru că îmi doresc mult de tot să ajungem acolo unde ne dorim aşa că o să pun umărul serios la lucru pentru a atinge performanţa. Am petrecut mulţi ani la Zalău, dar în viaţa unui sportiv vine un moment în care trebuie să lase în urmă ce a fost şi să speculeze la maxim capacităţile pe care le are pentru a ajunge la un nivel înalt. Îmi doresc să mă integrez foarte repede în echipă şi am mare încredere că voi reuşi acest lucru şi că nu vor fi probleme. Vreau foarte multe la Corona. De ce să nu putem să sperăm şi în acest sezon la locul 3? Important este să ne dorim acest lucru, să ne pregătim foarte bine iar apoi lucrurile vor veni firesc. În acest moment chiar nu mă gândesc la echipa naţională, pentru mine este importantă echipa de club, naţionala este în planul doi iar dacă ajung acolo asta nu face altceva decât să demonstreze că am făcut treabă bună la echipa de club.

Anişoara Marcu: „Revin cu emoţie la Corona şi sunt bucuroasă că pot pune umărul la obiectivele echipei pe care o port în suflet. Braşovul este acasă pentru mine, iar Corona este echipa pe care am susţinut-o de câte ori a fost posibil, chiar şi din tribună. Nu mă voi da în lături şi voi face tot ce ţine de mine pentru a ajuta. Am mare încredere în mine şi în echipă, că putem face un an bun“.

Programul echipei:
– 18-28 iulie – cantonament mare
–  6-7 august – turneu amical Cluj (participă Corona, Universitatea Cluj, SCM Craiova, HCM Râmnicu Vâlcea, CSM Ploieşti, CSM Bistriţa)
– 14-15 august – turneu amical Braşov (participă Universitatea Cluj, Dunărea Brăila, HCM Rîmnicu Vâlcea, Corona)
– 20-23 august, Bucharest Trophy (participă Buducnost Podgorica, Vardar Skopje, Rostov Don, HCM Baia Mare, CSM Bucureşti, Corona).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.